Designová restaurace Talíř na Václavském náměstí, romantická zámecká restaurace Chateau Ctěnice v Zámeckém areálu Ctěnice na okraji Prahy, restaurace Rendlík zasazená do kouzelného prostředí Krušných hor poblíž zříceniny hradu Hasištejn, nedávno rozšířená restaurace Končina v horském středisku Harrachov v Krkonoších a stylová restaurace Zlatý kohout v Liberci, která byla jako jedna ze dvou restaurací v Libereckém kraji zařazena do prestižního gastronomického průvodce Gault&Millau – všechny tyto podniky, patřící do skupiny PYTLOUN RESTAURANTS, zvou hosty na mimořádné velikonoční menu, které oslavuje příchod jara a tradiční svátky formou kreativní a moderní gastronomie. Pět restaurací v různých lokalitách České republiky nabízí jedinečné degustační zážitky, které kombinují čerstvé sezonní suroviny s tradičními velikonočními chutěmi.

Kuchařský tým pod vedením šéfkuchaře Denise Wágnera v restauracích Talíř, Chateau Ctěnice, Rendlík a Končina, a šéfkuchař Jan Martínek v restauraci Zlatý kohout v Pytloun Grand Hotelu Imperial, připravili menu, která reflektují jarní svěžest a bohatství lokálních surovin. Od horských restaurací, přes Liberec až po pražské podniky, každá restaurace nabízí originální pohled na velikonoční gastronomii.

Na co se můžete těšit?

„Velikonoce jsou svátky jara, nových začátků a oslav hojnosti. Příroda se probouzí, louky se zelenají a na stolech se objevují svěží chutě sezónních surovin. Naše velikonoční menu je inspirované právě těmito dary přírody a přináší lehkost, svěžest i tradiční chutě, které k těmto svátkům neodmyslitelně patří,“ říká Jan Martínek, šéfkuchař restaurace Zlatý kohout. „Pečlivě jsme pro vás vybrali ty nejlepší suroviny, které v sobě spojují jarní svěžest, tradici i prvotřídní chutě. Dopřejte si pohoštění, které rozzáří vaše smysly a zahřeje srdce,” dodává šéfkuchař Denis Wágner.

Restaurace Talíř. Foto Pytloun Restaurants

Restaurace Talíř (Praha)

Jarní gourmet menu v Talíři, 10.4. – 30.4 2025 / 12:00 – 22:00 hod

  • Předkrm: Králičí rillettes s červeným rybízem a kandovanou hruškou nashi – 270 Kč
  • Polévka: Krém z medvědího česneku s raviolou a créme fraiche – 110 Kč
  • Hlavní chod: Bramborové gnocchi s králičím hřbetem, medvědím česnekem a sýrem Grana Padano – 294 Kč
  • Jehněčí roláda na rozmarýnu, máslová bramborová kaše, velikonoční nádivka s kopřivami a špenátem – 368 Kč
  • Dezert: Velikonoční máslový mazanec s mandlemi, omáčka z bílé čokolády s vůní vaječného likéru, višně, karamel – 145 Kč
Chateau Ctěnice. Foto Pytloun Restaurants

Restaurace Chateau Ctěnice (Praha – Vinoř):

Velikonoční gurmánský zážitek, 10. 4.–30. 4. 2025 12:00–21:00 hod

  • Předkrm: Králičí terinka s rebarborovým chutney, a dipem z medvědího česneku, kapustičky, mungo klíčky – 285 Kč
  • Hlavní chod: Jehněčí roláda na rozmarýnu, máslová bramborová kaše, velikonoční nádivka s kopřivami a špenátem – 365 Kč
  • Bramborové gnocchi s králičím hřbetem a medvědím česnekem a sýrem Grana Padano – 295 Kč
  • Supréme z perličky s hráškovým pyré, šťouchané brambory se špenátem, vinná omáčka – 420 Kč
  • Hamburger s trhanou zvěřinou, červené zelí, brusinky a bbq omáčka, bramborové chipsy a koktejlový dip – 355 Kč
  • Dezert: Velikonoční máslový mazanec s mandlemi, omáčka z bílé čokolády s vůní vaječného likéru, višně, karamel – 145 Kč
Restaurace Končina. Foto Pytloun Restaurants

Restaurace Končina (Harrachov, Krkonoše)

Velikonoce na horách, 1. 4.–30. 4. 2025 12:00–22:00 hod

  • Předkrm: Avokádový mousse s růžovým pepřem podávaný na křupavém toastu, zdobený ředkvičkou – 150 Kč
  • Polévka: Špenátový krém s krupicovým nokem a máslovými krutony – 90 Kč
  • Hlavní chod: Marinované kuřecí prso na bylinkách, podávané s lehkým salátkem – 250 Kč
  • Pečená jehněčí plec s medvědím česnekem a jarní nádivkou, šťouchané brambory – 395 Kč
  • Ratatouille podávané na lůžku z quinoi, doplněná bylinkami – 295 Kč
  • Tortilla s kuřecím masem, salátkem a zakysanou smetanou – 200 Kč
  • Dezert: Mazaneček s hruškovou marmeládou a čerstvou jahodou, politý čokoládou – 120 Kč
Restaurace Rendlík. Foto Pytloun Restaurants

Restaurace Rendlík (Krušné hory)

Chuť Velikonoc, 1. 4.–30. 4. 2025 12:00–21:30 hod

  • Polévka: Hráškový krém s vůní máty a sýrová bruschetta – 90 Kč
  • Hlavní chod: Mladé kuřátko pečené na medvědím česneku s jarní nádivkou, ragú z fazolek a bramborový gratin s libečkem – 255 Kč
  • Dezert: Vanilkový řez s čokoládovou drobenkou a omáčkou z vaječného likéru s borůvkami – 100 Kč
Restaurace Zlatý kohout. Foto Pytloun Restaurants

Restaurace Zlatý kohout (Liberec)

Velikonoční hostina plná jarních chutí, 1. 4.–30. 4. 2025 ne–čt 18:00–21:30 hod, pá–so 17:00–21:30 hod

  • Předkrm: Lahodný a voňavý krém z pečeného česneku podávaný s křupavými bylinkovými krutony – 90 Kč
  • Svěží kombinace jarního hrášku a křupavých ředkviček, doplněná jemným kozím sýrem – 165 Kč
  • Hlavní chod: Jemné kroketky z čerstvého pstruha, servírované s lahodnou bylinkovou omáčkou a hladkým celerovým pyré – 255 Kč
  • Šťavnaté pečené kuřátko doprovázené jemnou bramborovou kaší s petrželí, bylinkovou nádivkou a česnekem – 365 Kč

By redakce