Křest knihy Libovky Pepy Libického s podtitulem Minutový manžel proběhl v udržitelném prostředí Green Table ve Florentinu. V knize čtenáři najdou i návody, které ve stejnojmenném pořadu vysílaném každou neděli na Primě ještě nebyly. V souladu s tématem udržitelnosti jak pořadu, tak vybraného prostoru byla pokřtěna prvním českým pivem vyrobeným z recyklované vody, což podtrhlo ekologický charakter celé události. Knihu lze zakoupit v prodejnách Luxor a v dalších dobrých knihkupectvích.

Kniha je takový základ moderního kutila, je plná originálních nápadů, rad i tipů z praxe, jež pomohou začátečníkům stát se mistry a pokročilejším získat další inspiraci, které není nikdy dost. Pokřtili ji rovnou dva kmotři – známé tváře z Receptáře Prima nápadů. „Můj kamarád Pepa Libický mě požádal, abych mu pokřtil knihu. Já jsem mu to samozřejmě rád slíbil, protože to je pro mě čest, jenomže jsem byl povolán k filmu. Takže Pepo, já ti tu knížku rád pokřtím, ale takhle na dálku – té tvé knížce přeji, aby se dobře prodávala, aby se lidem líbila, a hlavně – aby jim pomohla při jejich projektech,“ vzkázal ve video vzkazu Oldřich Navrátil, zatímco Jindra Ekl se ujal role kmotra přímo na místě, a zároveň celou akci moderoval: „Při takové příležitosti se sluší vypadat jako správný kmotr, takže jsem si nechal narůst knír,“ vtipkoval. „S Pepou už dlouho spolupracujeme v Receptáři Prima nápadů, takže když mě požádal, abych se stal kmotrem jeho knihy, a zároveň moderátorem akce, byla to pro mě pocta i potěšení. Doufám, že jeho kniha osloví co nejvíce čtenářů a přinese jim spoustu inspirace – a Pepovi přeji, aby ho tvoření nikdy nepřestalo bavit.“

Křtilo se speciálním pivem

Kniha byla pokřtěna pivem ERKO, prvním českým pivem vyrobeným z recyklované vody. Každý rok výhradně do restaurace Green Table doputuje z minipivovaru Čížová jeho nová edice. Po oficiální části křtu byl připraven workshop. Společně s Pepou Libickým a Lídou Garciou, Ženou za ponkem v Receptáři Prima nápadů, si účastníci vytvořili trendy mechový obraz a také sektbelku – originální kabelku z řetízku na skleničku, ideální na venkovní pikniky. „Mám radost, že mohu lidem ukázat, že si vlastníma rukama mohou vytvořit něco krásného, funkčního a udržitelného. Přesně o tom je celý pořad Libovky Pepy Libického a nyní i nová kniha,“ říká Pepa Libický.

Udržitelný prostor

Prostor Green Table svým důrazem na udržitelnost a cirkulární ekonomiku poskytl ideální kulisu pro představení knihy, protože reflektuje stejné hodnoty jako pořad a kniha Libovky Pepy Libického. „Jsme nadšeni, že jsme mohli hostit křest knihy Libovky Pepy Libického právě u nás v Green Table. Spojení témat udržitelnosti, recyklace a kvalitního řemesla, která jsou stěžejní pro Pepův pořad, s naším prostorem je přirozené a inspirativní,“ uvádí Patricia Cipro, projektová manažerka Green Table. „Green Table ve Florentinu je zero-waste bistro a coworkingový prostor, který slouží jako výkladní skříň cirkulární ekonomiky. Moderní interiér kombinuje přírodní a recyklované materiály s inovativními technologiemi, jako je například hydroponický systém pro pěstování bylin a salátů přímo v prostoru restaurace.“

Pořad Libovky Pepy Libického se za sedm let své existence stal stavitelským magazínem, který každý týden v neděli na Primě představí novinky ze stavitelství, moderní přístupy v řemeslné práci, ale také návody na menší i větší renovace. Kromě toho v re-use části dlouhodobě klade důraz na recyklaci a práci s nepotřebnými materiály. Nová kniha tyto hodnoty dále rozvíjí a nabízí čtenářům desítky praktických návodů a inspiraci pro vlastní projekty.

By redakce